Misi Bantuan Banjir AMAL Pahang bersama YADIM

Banjir Kolaborasi

Bera : Misi Bantuan Banjir AMAL Pahang bersama YADIM.

Yayasan Amal Malaysia Pahang hari menjalankan misi bantuan banjir di Daerah Bera bersama YADIM dan Sukarelawan Pahang . Rombongan ini melaporkan diri di Masjid Daerah Bera, Masjid Darul Fikri dan mendengar taklimat yang disampaikan oleh Ustaz Kamaruzzaman Md Isa di Dewan Masjid Darul Fikri tersebut.

Antara barangan yang diagihkan ialah bahan makanan harian, bantal, tikar, pakaian, susu. lampin dan keperluan bayi. Sebuah NGO iaitu Dakwah Unlimited dari Kemaman juga bersama bergerak menyampaikn sumbangan di Kampung Kubang Panjang Bandar, Bera.

YADIM Pahang pula menyampaikan kit ibadah yang berisi telekung solat, kain pelikat, kain batik dan sejadah. Sebahagian sukarelawan menyampaikan sumbangan dan sebahagian yang lain pula membasuh 2 buah rumah warga kampung tersebut.

Terima kasih atas sumbangan anda untuk mangsa banjir yang disalurkan melalui AMAL Pahang. Semoga ianya meringankan sedikit kesusahan mereka. InshaAllah misi bantuan akan diteruskan lagi kerana banyak daerah di negeri Pahang terlibat dengan banjir.

Salurkan sumbangan anda ke Akaun Maybank: Yayasan Amal Malaysia Pahang (Tabung bencana dan kebajikan) : 5560 1106 8015 .Maklumkan sumbangan anda kepada

:http://www.wasap.my/+60193177143/ Abu Ikhwan

جزاكم الله خير الجزاء

Ssebarkan supaya lebih ramai yang membantu dan dapat dibantu

#bantuanbanjir#banjirterkini

Kongsi artikel ini